Konditoriets utbetalningstider för beviljat lån

bakery-for-payment-times-granted-loansNär du via hemsidan eller kundtjänst har gjort din ansökan behöver du sällan vänta länge. Innan du får ditt slutgiltiga besked får du först ett preliminärt besked via hemsidan och detta får du direkt efter att ansökan är gjord.

Via telefon eller mail får du sedan ett permanent besked på om din ansökan är beviljad och även hur mycket av lånet som är godkänt. Ibland kan det vara så att man har ansökt om en högre summa än ens ekonomi tillåter och Konditoriet kan då välja att godkänna enbart en viss del av beloppet. Det är självklart upp till kunden själv om man vill acceptera det längre beloppet eller istället vända sig till en annan låneförmedlare.

För att godkänna och signera ditt beviljade lån kan du använda dig av din E-legitimation om du inte vill vänta på att få hem pappren i brevlådan. Genom att godkänna din ansökan med E-legitimation slipper du ytterligare fördröjning, men även den process som krävs för att papper ska hinna skickas hem till dig, som du ska signera, men också skicka tillbaka för att ditt lån ska betalas ut.

Vanligtvis är utbetalningstiden ca 2-3 arbetsdagar efter att du har signerat och skickat tillbaka dina papper. Väljer du att istället ansöka med E-legitimation direkt från internet brukar inte utbetalningstiden dröja mer än 1-2 arbetsdagar.

Det kan vara bra att komma ihåg att inga lån beviljas eller betalas ut under helgdagar och man bör därför räkna med detta om man behöver pengarna till ett specifikt datum. Om all information och uppgifter har skickats in och meddelats korrekt behöver man sällan komplettera sin ansökan. Att komplettera ansökan är ytterligare en anledning till att utbetalningen av lånet, eller att du ens blir beviljad lånet, kan dröja. Har du frågor eller funderingar kring din ansökan och utbetalning kan du även kontakta kundtjänst för mer individuella svar.