Lånevillkor hos Konditoriet

loan-termsFör att kunna ha en möjlighet att ta del av det erbjudande och lån som Konditoriet förmedlar till sina kunder, finns det olika villkor som man som kund måste uppfylla.

Om du vill ansöka om ett lån behöver du vara 20 år fyllda, alternativt att du ska fylla 20 samma kalenderår som du ansöker. Du behöver även ha ett svenskt personnummer och folkbokföringsadress och detta villkor brukar vara detsamma oberoende av vilken låneförmedlare du tittar till.

Konditoriet väljer att ta en kreditupplysning på alla som vill ansöka om ett lån, men ser förbi hinder som gamla betalningsanmärkningar. Många låneförmedlare ser detta som ett tecken på att kunden inte kommer kunna betala tillbaka lånet, medan Konditoriet istället förstår att ens ekonomi kan förändras genom åren och självklart även förbättras.

Ett krav som dock gäller för låneförmedlaren är att man inte får ha någon anmärkning eller pågående ärende hos kronofogden. Att Konditoriet väljer att gör en kreditupplysning är inte enbart för att se till att få tillbaka sina utlånade pengar, utan är även till för att skydda dig som kund från att sätta dig i personlig konkurs.

Den lägsta inkomst som Konditoriet kräver är en årsinkomst på 150.000 kronor. Hur mycket av lånet du kommer få beviljat beror på dina förutsättningar för att kunna betala tillbaka pengarna, men även kan leva ett skäligt liv. Det vill säga kunna köpa hem mat eller andra nödvändigheter utan att behöver hamna i ekonomiska problem eller att välja att inte betala för dina utgifter för att kunna ha råd med att betala tillbaka lånet.

Skulle du få avslag på din ansökan har du alltid rätt att höra av dig till Konditoriet och få en förklaring till varför ditt lån inte blev beviljat. Det kan vara så att du inte uppfyllde lånevillkoren, men det kan också handla om för stora privata utgifter eller att för många kreditupplysningar har tagits.