När du skall låna pengar

Hur mycket pengar man bör låna till nödsituationer finns det inget bra svar på. Alla du frågar kommer att komma med helt olika svar. De beror inte på att ingen vet utan det beror mer på sitvationen och den personliga ekonomin. Om man inte har något jobb eller en fast inkomst bör man akta sig för att låna överhuvudtaget. Men om man har ett fast jobb där man vet att pengar kommer inom kort är det relativt riskfritt att ta ett snabblån.

Man bör inte låna 1000 kr eller mer om man inte har en summa pengar på ingång. Men om man istället har ett jobb kan man låna upp till 15 000 kr enligt oss utan att behöva oroa sig. Du bör dock inte låna till konsumtion utan det skall vara mer nöd saker. De kan exemeplvis vara att värmepannan har helt slutat att fungera. Du bor i Norrland där det är 20 minus grader. För att överleva då kanske du måste ta ett smslån på 1000 kr för att få dit en reparatör. Detta bör du givetvis göra.

Men om en polare ringer upp och vill få med dig till Göteborg en helg men du har inga pengar alls kvar. Då kanske du tänker att du enkelt kan ta ett smslån och åka med den där polaren och ha en super helg i den härliga staden. Då tänker du helt fel. Du klarar dig utan den resan och det lånet. Det är istället mer sunt att spara pengar och åka med på nästa resa istället. De dyker alltid upp nya möjligheter här i livet.

Vi vill att med denna text att du skall veta mer om när och när du inte skall ta ett smslån. Lycka till och mejla oss på info@konditorietnynashamn.se vid frågor!

lana-1000-kr