När ska man inte låna pengar?

borrow-moneyDet är inte alla situationer där det är lägligt att låna pengar enbart för att man har brister i ekonomin. Att låna pengar när man redan har en dålig ekonomi kan orsaka att ekonomin försämras.

Många människor väljer ibland att låna pengar för att lösa andra utgifter. Om utgifterna är sådana att det är andra lån eller krediter är detta ofta till ens fördel för att man slipper räntor åt olika håll och kan samla alla lån och krediter under ett och samma lån, som vanligtvis har en lägre ränta än kreditföretagen brukar kunna erbjuda sina kunder.

Väljer man däremot att låna pengar för att lösa utgifter som är ständigt återkommande kan detta istället leda till ännu större ekonomisk kris. Att låna pengar för att lösa månadshyror är inte smart då man oftast kommer tillbaka till samma problem när pengarna är slut och då även har ytterligare ett lån att försöka betala av.

Att man har god ekonomi när man tar ett lån förhindrar inte de faktum att ekonomin kan bli sämre under månaderna eller åren man betalar av. Märker man av att man har hamnat i en situation som gör att man ej har råd att betala tillbaka sitt lån är det viktigt att man kontaktar banken så snart som möjligt. Alla banker vill ha sina pengar tillbaka och hjälper därmed till att göra en avbetalningsplan som fungerar för dig och gör att din ekonomi kan hålla sig hyfsat stabil.

Att inte kontakta banken vid eventuella betalningsproblem kan leda till större, mer allvarliga situationer där inkasso och Kronofogden blir inblandad. Att hamna hos Kronofogden är en mycket allvarlig sak och det kan tyvärr gå så långt att en utmätning görs. Vid en utmätning kommer Kronofogden hem till bostaden och har då rättighet att hämta andra saker av värde nog att betala av skulden.