Varför blir inte lånet beviljat?

loan-grantedHar du fått avslag på din ansökan finns det många olika anledningar som det kan handla om och på denna sida får du läsa dig till vad det allra flesta anledningar är.

Uppfyller inte villkoren

För att ansöka och få ett lån beviljat hos Konditoriet gäller det att du har uppfyllt alla de krav och villkor som låneförmedlaren har satt upp. Det kan t.ex. handla om att du har för låg årsinkomst eller att du har aktiva betalningsanmärkningar.

För många kreditupplysningar

Tyvärr kan det vara så att man har ansökt om lån hos flera låneförmedlare vilket ofta resulterar i att varje företag har tagit en kreditupplysning på kunden. Kreditupplysningar i sig är inget farligt, men det kan hindra att du blir beviljad ett lån. Anledningen till detta är för att Konditoriet då inte kan se om du redan har fått ett lån beviljat från en annan bank, vilket leder till att den information som du först lämnat inte kommer att vara aktuell.

Betalningsanmärkningar eller Kronofogden

Konditoriet ser inte till gamla betalningsanmärkningar som något som hindrar din ansökan att bli beviljad. Däremot är det viktigt att du inte har några aktiva betalningsanmärkningar eller att du har hamnar hos Kronofogden. Har du fått en anmärkning hos kronofogden kommer din ansökan att avslås direkt.

Avslag trots alla villkor uppfyllda

Ibland kan det vara så att man får sin ansökan avslagen trots att man uppnår alla krav och villkor. Vanligtvis handlar det då om att man inte har tillräckligt med pengar över efter att alla privata utgifter (boende, el, mat m.m) är betalda.

Om du får ett avslag på din ansökan och vill veta varför har du alltid rätt att kontakta kundtjänst för att gå igenom vad det var som orsakade avslaget. Ibland kan det vara något som går att vänta på, t.ex. för många kreditupplysningar, eller så är det något som gör att du måste ordna upp din ekonomi eller få en högre inkomst först.